pondělí 19. srpna 2013

Swimming

Autor: Mikami
Fandom: DBSK
Pairing: YunJae 
Omezení: žádné




Swimming

"Kdo bude ve vodě první, vyhrál!" zvolal Jaejoong s neskrývanou radostí a rozběhl se dlouhou chodbou.
"Dávej po-" Yunho ani nestihl druhého chlapce varovat před klouzavou podlahou, protože ten už byl dávno za rohem. O chvíli později uslyšel šplouchnutí vody a musel se pousmát. Jae je pořád kouskem své duše malé dítě.
Když taky došel k bazénu, který se mu zdál být snad nekonečný, v očích se mu objevil náznak strachu, avšak jakmile se Jaejoong vynořil zpod hladiny a zazubil se na něj, načež zase zmizel ve vodě, byl rád, že tady nakonec šel. Sedl si na kraj bazénu, nohama máchal ve vodě a sledoval blonďáčka.
Jaejoong v posledních dnech neustále mluvil o tom, jak by si rád zašel po dlouhé době zaplavat. Ostatní tři členové jejich skupiny - Changmin, Yoochun a Junsu - stejně meli na dnešní den, jeden z mála volných při jejich právě probíhajícím turné, vlastní program. Šli hrát golf, což Yunha vůbec nebavilo. Jaejoong zařídil, aby na bazéně toho dne nikdo nebyl - pronajal si ho na celé odpoledne - a tak se Yunho nechal přemluvit, aby šel s ním.
Voda. Všude. Plácá rukama kolem sebe a klesá stále níž. Snaží se vykřiknout, ale jakmile otevře pusu, voda se mu nahrne dovnitř. Topí se. Všechno tmavne a on stále padá dolů...
Yunho se zatřásl, když mu na mysl přišla vzpomínka z dětství. "Kamarád" ze školky ho tehdy shodil ze skokanského můstku a kdyby nebylo pohotové závodní plavkyně poblíž, mohl by se utopit.
Stále pozoroval Jaejoonga ve vodě. Musel uznat, že plave opravdu skvěle - předtím, než se dostal do korejské společnosti, se totiž Jae věnoval plavání. Na bazéně trávil opravdu hodně času a voda byla jeho druhý domov.
Jaejoong připraval ke kraji bazénu a kouknul na Yunha. "Co tu tak sedíš?" zazubil se. "Pojď do vody."
"Ehm.. no.. asi ne," zamumlal Yunho nervózně a na okamžik zalitoval, že radši nešel s ostatními, i když by se pravděpodobně hodně nudil.
"Ale to víš, že jo." Jaejoong chytil Yunha za ruku a stáhl ho i se sebou do vody. Hnědovlasý chlapec vyletěl jako střela nad hladinu, rychle se chytil okraje, vyhoupl se nahoru a sedl si na něj.
"Hej!" zamračil se na Jaeho poté, co se taky vynořil. "Tohle nedělej! Já.. neumím plavat.." sklopil pohled a jeden by mohl říct, že se snad i malinko začervenal.
"Vážně?" zeptal se Jae překvapeně. "No," řekl po chvilce přemýšlení s úsměvem na rtech, "tak to je nejvyšší čas, aby ses to naučil."
Přesvědčil Yunha, aby vlezl znovu do vody, a zamířili na opačnou stranu bazénu, kde byla menší hloubka - Jaejoong tam doplaval, Yunho "přeručkoval" u okraje.
Když Yunho ucítil pevnou zem pod nohama, uklidnil se a nervozita z něj opadla. Zkoušel udělat pár temp, ale po třech se vždycky potopil pod hladinu, čemuž se Jaejoong musel zasmát. Potom ale řekl Yunhovi pár rad a předvedl mu, jak má správně plavat. Yunho to zkoušel znovu a znovu a pořád mu to nešlo - pokaždé ho voda stáhla dolů.

"Budu tě jistit," řekl Jae a natáhl ruce před sebe.
Yunho se na něj podezřívavě podíval, snad přemýšlel nad tím, jestli ho blonďáček zase nechce jenom potopit do vody, potom se ale znova natáhl na hladinu a zkoušel plavat, položen na Jaeho rukách.
Jaejoong měl příležitost ucítit Yunhovy vypracované břišní svaly, a když si uvědomil, že se takhle Yunha nikdy dřív nedotýkal, odstín jeho tváří přešel do narůžovělé. Ani Yunha tato v podstatě nevinná a jednoduchá situace nenechávala chladným, což mu jeho snahu naučit se plavat docela ztěžovalo.

Po dvou hodinách strávených úmorným snažením ve vodě se již Yunho naučil plavat - sice ani zdaleka tak dobře, jako Jaejoong, ale rozhodně to byl pokrok oproti tomu, když sem přišli. Oba teď plavali přes celou šířku bazénu, i když Jae musel občas Yunha kontrolovat.
Zrovna se nacházeli na straně bazénu, kde byla nejmenší hloubky, když Jaejoong zvolal: "Co takhle si dát závod na opačnou stranu?"
Yunho samozřejmě věděl, že nemá šanci vyhrát, ale ani tak se nehodlal vzdát bez boje. Proto začal odpočítávat: "Tři... dva... jedna..."
Na "teď" se oba dva odrazili nohama od okraje a začali plavat, jak nejrychleji to šlo. Už po pár sekundách byl Jae o dost popředu, což Yunha nijak nerozhodilo. Chtěl si spíš dokázat, že zvládne přeplavat celý bazén sám. Soustředil se jen na plavání.
Jaejoong již byl pouze několik temp od cíle. Pousmál se sám pro sebe - zřejmě se mu povedlo Yunha zbavit strachu z plavání. Pokračoval dál, když najednou ucítil velkou bolest v obou nohách. Ne... křeč? Jae zabral víc, aby se včas dostal ke kraji (a taky vyhrál), ale to už se mu s nohama opravdu těžko hýbalo. I přesto, jaký dobrý plavec byl, se začal topit. Vodní hladina se nad ním uzavřela a on padal dolů.
O pár chvil později byl už i Yunho nedaleko okraje na druhé straně. Ani nevnímal, že je v takové hloubce, že už nedosáhne nohama na zem. Očekával, že už Jaejoong sedí na okraji a čeká tam na něj. To je divné... Už by tam přece měl dávno být. Snad ne...
Yunho se podíval pod vodu a zachvátila ho panika. Blonďatý chlapec se nehybně vznášel u dna bazénu. Panebože, co mám dělat? Poblíž nebyl vůbec nikdo, na bazéně byli jen sami dva. Yunho malou chvilku sváděl vnitřní boj sám se sebou, nakonec však zvítězila ta odvážnější stránka. Musel zachránit Jaejoonga. Vrhl se pod hladinu.
Plaval dolů a tlak v jeho uších narůstal. Vidina bezvládného Jaeho těla před sebou ho poháněla vpřed. Yunho nebyl trénovaný v potápění, a tak mu došel dech, ještě než doplaval úplně na dno, to ho však nezastavilo. Musel to zvládnout. Natáhl se pro druhého chlapce a chytil ho kolem pasu, načež se odrazil nohama od země a plaval k hladině. Šlo to těžce, s dvakrát větší váhou, a když už si myslel, že to nezvládne a oba se utopí, vyletěl nad hladinu vody a prudce se nadechl. Zvládl to.
Jednou rukou držel bledého Jaejoonga a s pomocí druhé ruky a nohou nemotorně doplaval až ke kraji. Vytáhl Jaeho z vody a chtěl provést dýchání z úst do úst. Když mu však chytil nos a již se skláněl nad ním, Jaejoong zakašlal a pomalu otevřel oči. Uviděl nad sebou Yunhovu tvář a zmateně zamrkal.
Yunho byl také překvapen tím, že se Jae probral, a uvědomil si, jak tato situace asi musí divně vypadat. Už se chtěl od blonďáčka vzdálit, když uslyšel: "Yunho.." Koukl zpátky na Jaejoonga. "Děkuju.."
Hnědovlasý chlapec se v mžiku rozhodl využít jejich momentální vzájemné pozice a přitiskl své rty na Jaejoongovy. Koneckonců, toto chtěl stejně udělat už dlouho. Jae z toho byl trochu překvapen, ale neprotestoval. Yunho se po letmé puse zvedl a doběhl pro osušku, do které již sedícího chlapce poté zabalil.
"Děkuju.." zamumlal znovu Jaejoong a Yunho ho obejmul a přitiskl k sobě. Nevěděl, jak ho dokázal zachránit, ale byl rád, že to zvládl. Nedovedl si představit, co by dělal, kdyby ne.
Neděkuj... Tebe já zachráním vždycky.

Žádné komentáře:

Okomentovat